lauantai 23. heinäkuuta 2022

Looginen rakenne

Levyn päällysteen magnetoituminen on varsinainen tietoväline. Se syntyy luku-/kirjoituspäässä pyöreillä, samankeskisillä raiteilla levyn pyöriessä. Levy sisältää yleensä useita tuhansia tällaisia raitoja, yleensä molemmilla puolilla. Yksittäisten levyjen (pintojen) kaikkien samansuuruisten eli päällekkäisten ratojen kokonaisuutta kutsutaan sylinteriksi. Kukin raita on jaettu pieniin loogisiin yksiköihin, joita kutsutaan lohkoiksi. Lohko sisältää perinteisesti 512 tavua käyttäjätietoja. Jokaisessa lohkossa on valvontatietoja (tarkistussummia), joilla varmistetaan, että tiedot on kirjoitettu tai luettu oikein. Kaikkien niiden lohkojen kokonaisuutta, joilla on samat kulmakoordinaatit levyillä, kutsuttiin sektoriksi (MFM:ssä). Tietyntyyppisen kiintolevyn rakennetta eli sylinterien (raitojen), päiden (pintojen) ja sektoreiden lukumäärää kutsutaan kiintolevyn geometriaksi.
Kun ne on jaettu sektoreihin, niiden sisäisille lohkoille on käytettävissä vain pieni määrä magneettikerroksen pinta-alaa, mutta tämä riittää tietolohkon tallentamiseen. Ulommat lohkot ovat kuitenkin paljon suurempia, ja ne vievät paljon enemmän magneettikerrostilaa kuin on tarpeen. RLL:n jälkeen tätä tilaa ei enää tuhlailla ulkoalueella, vaan tiedot kirjoitetaan sinne yhtä tiheästi kuin sisäalueelle - ulkoalueen raita sisältää nyt enemmän lohkoja kuin sisäalueen raita, joten sektorijako ei ole enää mahdollinen. Kun pyörimisnopeus pysyy vakiona, kiintolevyn elektroniikka voi ja sen täytyy lukea ja kirjoittaa nopeammin ulkoalueella kuin sisäalueella. Tämän kehityksen vuoksi termi sektori on menettänyt alkuperäisen merkityksensä, ja sitä käytetään nykyään usein synonyymina lohkon kanssa (toisin kuin sen varsinainen merkitys on).
Koska lohkojen numerointi ylitti sanarajan (16 bittiä) kiintolevykapasiteetin kasvaessa, jotkin käyttöjärjestelmät saavuttivat rajansa liian pian, otettiin käyttöön klusterit. Nämä ovat ryhmiä, joissa kussakin on kiinteä määrä lohkoja (esim. 32), jotka ovat fyysisesti järkevästi vierekkäin. Käyttöjärjestelmä ei enää osoitteita yksittäisiä lohkoja, vaan käyttää näitä klustereita pienimpänä allokointiyksikkönä omalla (ylemmällä) tasollaan. Yhteys katkeaa vasta laiteohjaimen tasolla.
Nykyaikaisissa kiintolevyissä todellinen geometria eli kiintolevyn ohjaimen hallinnoimien sektoreiden, päiden ja sylinterien määrä ei yleensä näy ulospäin (eli tietokoneelle tai kiintolevyajurille). Aiemmin tietokoneelle esitettiin virtuaalinen kiintolevy, jossa oli täysin erilaiset geometriatiedot, jotta PC-yhteensopivan laitteiston rajoitukset voitettiin. Esimerkiksi kiintolevy, jossa on todellisuudessa vain neljä päätä, voi tietokoneen mielestä olla 255 päätä. Nykyään kiintolevy ilmoittaa yleensä vain lohkojensa lukumäärän LBA-tilassa.
Nykyiset kiintolevyt jakavat sylinterit sisäisesti säteittäisesti vyöhykkeisiin, jolloin lohkojen määrä raitaa kohti on sama vyöhykkeen sisällä, mutta kasvaa, kun vyöhyke vaihtuu sisäpuolelta ulkopuolelle (vyöhykebittitallennus). Sisimmällä vyöhykkeellä on vähiten lohkoja raitaa kohti ja uloimmalla vyöhykkeellä eniten, minkä vuoksi jatkuva siirtonopeus pienenee, kun vaihdetaan vyöhykettä ulkoa sisälle.
Kiintolevyn ohjain voi häivyttää vialliset lohkot niin sanotulle hot-fix-alueelle ja sitten häivyttää lohkon reservialueelta. Tällöin tietokone näyttää aina siltä, että kaikki lohkot ovat virheettömiä ja käyttökelpoisia. Prosessi voidaan kuitenkin jäljittää S.M.A.R.T.-ohjelman avulla käyttämällä parametria Reallocated Sector Count (uudelleen kohdennettujen sektorien määrä). Kiintolevy, jonka RSC-arvo kasvaa huomattavasti lyhyessä ajassa, vikaantuu pian backup.

Edistynyt muoto
Vuodesta 2010 lähtien kiintolevymalleissa on yhä useammin käytetty sektorointijärjestelmää, jossa sektorit ovat lähes yksinomaan 4096 tavun ("4K") kokoisia. Suuremmat tietolohkot mahdollistavat suuremman redundanssin ja siten alhaisemman lohkovirheprosentin (BER) ja/tai alhaisemman kokonaisyleiskustannuksen suhteessa hyödyllisen tiedon määrään.  Välttääkseen yhteensopivuusongelmia sen jälkeen, kun vuosikymmeniä on käytetty (lähes) yksinomaan 512 tavun lohkoja, useimmat asemat emuloivat 512 tavun lohkokokoa ("512e") liitännässään. Fyysinen 4096 tavun lohko emuloidaan kahdeksana 512 tavun loogisena lohkona - aseman laiteohjelmisto suorittaa tarvittavat kirjoitusja lukuoperaatiot itsenäisesti. Tämä takaa periaatteessa käytön nykyisten käyttöjärjestelmien ja ajureiden kanssa.
512e-emulointi varmistaa, että Advanced Format -asemat ovat yhteensopivia nykyisten käyttöjärjestelmien kanssa - suorituskyky voi heikentyä, jos fyysisiin lohkoihin voidaan kirjoittaa vain osittain (laiteohjelmiston on sitten luettava, muutettava ja palautettava fyysinen lohko).

torstai 21. heinäkuuta 2022

Pilvivarmistustallennuksen kustannukset 1TB, 2TB, 4TB, 6TB, 10TB, 16TB, 20TB

Etsitkö pilvivarmistustallennustilaa teratavuilla? Kuten 1TB, 2TB, 4TB, 6TB, 10TB, 16TB tai jopa 20TB pilvivarmistustilaa? Siinä tapauksessa sinun on tutustuttava tähän tiedostopalvelimen pilvivarmistusyritykseen, joka on erinomainen myös virtuaalikoneiden pilvivarmistuksessa.

Heidän pilvitallennuspakettejaan on saatavana kolmea eri tyyppiä. Nämä kolme suunnitelmaa ovat yhden palvelimen suunnitelmat, jaetun palvelimen suunnitelmat ja rajoittamattoman palvelimen suunnitelmat. Mutta mitä tarkalleen ottaen sisältyy?
Kaikki pilvivarmistustallennussuunnitelmat sisältävät kiinteän hinnoittelun.

Toisin kuin muut pilvitallennuspalvelujen tarjoajat, suositeltu ratkaisu tarjoaa kaiken kattavan hinnoittelun. Ei ole käyttömaksuja, ei vähimmäistallennusaikoja, ei minkäänlaisia piilomaksuja, eikä tallennustilan rajan ylittämisestä seuraa rangaistusta. Lompakkosi kiittää sinua, jos tutustut kuuteen yleiseen pilvivarmistuksen sudenkuoppaan ennen kuin teet sopimuksen minkä tahansa muun palveluntarjoajan kanssa.
2TB - 10TB yhden palvelimen suunnitelmat ja sitä suuremmat pilvivarmistuspalvelun varmuuskopiointisuunnitelmat

Ne tarjoavat yhden palvelimen suunnitelmia alkaen 2TB:stä mihin tahansa tarkoitukseen, kuten tiedostopalvelimen pilvivarmistukseen tai Hyper-V-pilvivarmistustallennukseen.  Tallennustila voidaan skaalata 64TB:iin ja sitä suuremmaksi, yleensä 2TB:n tai 1TB:n askelin.
1TB - 4TB ja sitä suuremmat jaetut jaetut pilvivarmistussuunnitelmat.

Jaetun palvelimen pilvivarmistussuunnitelmat voidaan jakaa enintään 3 laitteen kanssa. Jos haluat, että useampi kuin 3 laitetta jakaa saman suunnitelman, sinun on valittava rajoittamaton palvelin-pilvivarmistussuunnitelma. Rajoittamattomat palvelinsuunnitelmat eivät kuitenkaan ole rajattomasti tallennustilaa.
2TB aina 64TB:iin asti ja sitä suuremmat rajoittamattomat pilvivarmistustallennustilat

Jos haluat liittää minkä tahansa määrän yrityksesi tietokoneita samaan pilvitallennustiliin, valitset rajoittamattoman pilvivarmistussuunnitelman. Tämä suunnitelma alkaa 2TB:stä ja sitä voidaan laajentaa tarpeen mukaan, mutta tallennustilaa ei ole rajattomasti. Sinun on valittava sopiva koko. Laitteiden määrää ei kuitenkaan ole rajoitettu.
Käytä pilvivarmistusta suojautuaksesi lunnasohjelmilta ja muilta riskeiltä

Mikä pilvivarmistustallennuspaketti on paras? Kaikki riippuu tilanteestasi. Kuinka monta palvelinta ja tietokonetta haluat suojata? Kuinka paljon tietoja niihin on tällä hetkellä tallennettu? Kuinka paljon tietoja syntyy päivittäin? Pakkautuuko se hyvin, kuten asiakirjat, vai pikemminkin ei, kuten videot ja kuvat? Kuinka paljon lataus- ja latauskaistaa on käytettävissä?
Nämä kaikki ovat hyviä kysymyksiä pohdittavaksi. Pilvivarmistuksen avulla voit suojata IT-infrastruktuurisi kaikenlaisilta riskeiltä, kuten lunnasohjelmilta, ilkivallalta, luonnonkatastrofeilta ja paljon muulta. Koska pilvivarmistuksen lisääminen varmuuskopiointistrategiaasi on tärkeä päätös, suosittelen ottamaan suoraan yhteyttä myyjään ja keskustelemaan tarpeistasi yksityiskohtaisesti.

On hyvin todennäköistä, että he löytävät kustannustehokkaan tavan vastata tarpeisiisi ja voittaa kilpailijat. Suosittelemamme myyjä on pelkkä ohjelmistoratkaisu, joka ei vaadi lisälaitteita. Näin ollen voit aloittaa pilvivarmistukset muutamassa minuutissa.
remote backup server
disk image software
server cloud backup solutions